"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ТНК-ВР" претендуватиме на Юзівську площу

Середа, 29 лютого 2012, 09:43

Російсько-британська компанія "ТНК-ВР" має намір взяти участь в конкурсі на розробку Юзівської площі (Харківська та Донецька області) на умовах угоди про розподіл продукції (УРП) з ТОВ "Надра Юзівська".

Про це заявив виконавчий директор "ТНК-ВР Коммерс" Володимир Жмак в ході третьої щорічної конференцій Адама Сміта "Український енергетичний форум", передає "Українська енергетика".

"Є надія, і вона вмирає останньою, що умови конкурсу з УРП Юзівської площі, в якому ми плануємо брати участь, будуть дійсно прозорими і рівними для всіх", – заявив він.

Як відомо, 23 лютого 2012 року Україна оголосила конкурси на укладення угод про розподіл продукції (УРП) на Юзівську (Харківська та Донецька області) та Олеську (Львівська та Івано-Франківська області) площі.

Реклама:

Заявки на участь у конкурсах приймаються до кінця 23 квітня.

Вартість пакету конкурсної документації з геологічною інформацією урядом визначені у 10,5 млн гривень (Олеська площа) та 15 млн гривень (Юзівська площа).

За оцінками Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання УРП, промислове видобування сланцевого газу на Юзівській та Олеській площах повинне стартувати в 2018-2019 роках.

В свою чергу, Державна служба геології та надр оцінює ресурси Юзівської площі від 4 трлн до 10 трлн кубометрів газу, Олеської – близько 2,5 трлн кубометрів газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: