Проти антипіратської угоди АСТА підписалися 2,5 мільйона європейців

Вівторок, 28 лютого 2012, 20:51

Європейському парламенту вручена петиція з вимогою скасування Торговельної угоди по боротьбі з контрафактною продукцією (АСТА).

2,5 млн людей, що підписалися побоюються, що угода веде до цензури та обмеження свободи слова в інтернеті, передає Euronews.

Днями Європейському суду було доручено розглянути питання про відповідність угоди фундаментальним правам громадян Євросоюзу.

"АСТА нав'язує поліцейські функції фірмам, які надають доступ до мережі, пошук у ній, відеоплатформи і різні інші послуги, - сказав один з протестуючих Жеремі Циммерман. - Усі ці приватні оператори змушені прочісувати свої мережі в пошуках найбільш безневинних порушень і карати своїх користувачів. Такі санкції рівноцінні ущемленню фундаментальних свобод".

Реклама:

Проте деякі депутати Європарламенту вважають недоліком угоди лише те, що вона не націлена на злісних розповсюджувачів незаконно скопійованих творів.

"АСТА або щось подібне необхідна для захисту авторських прав та інтелектуальної власності, - сказав соціаліст і демократ Девід Мартін. - Але при цьому не можна перетворювати на злочинців простих людей, які лише викачують з інтернету музику або фільми. Я не хочу, щоб обмежувалося їх цивільне право робити такі речі".

У лютому по Євросоюзу прокотилися масові демонстрації проти антипіратської угоди.

Після цього влада ряду країн заморозила ратифікацію АСТА.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!