Україна і Vanco врегулюють суперечку до середини 2012 року - президент компанії

Вівторок, 28 лютого 2012, 19:50

Україна і компанія Vanco Prykerchenska Ltd (Британські Віргінські о-ва) врегулюють арбітражний спір до середини 2012 року.

Про це повідомив президент компанії Джим Баун в ході третьої Міжнародної конференції Адама Сміта в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Суперечка буде врегульована, при цьому не буде ні переможців, ні переможених", - сказав він.

Браун додав, що уряд України вже затвердив мирову угоду щодо суперечки і в даний час готуються додаткові документи, необхідні для його підписання.

Реклама:

Нагадаємо, раніше секретар міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції Володимир Ігнащенко заявляв, що компанія Vanco Prykerchenska Ltd відмовиться від раніше висунутих претензій в розмірі 100 млн доларів до України при підписанні мирової угоди.

Кабінет міністрів України 11 квітня 2011 схвалив мирову угоду з Vanco Prykerchenska Ltd.

Розпорядженням уряду № 627-р Міжвідомчої комісії з СРП доручено внести зміни в договір з Vanco про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Зміни будуть враховані в договорі після винесення рішення Стокгольмським арбітражем.

Vanco International, 100% дочірня компанія Vanco Energy Company (США), в квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладення угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки.

У жовтні 2007 року Vanco Int. переуступила права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища в грудні 2007 року видало Vanco Prykerchenska ліцензію на геологічне вивчення, дослідно-промисловий і промисловий видобуток нафти, газу і газоконденсату в межах Прикерченської ділянки.

Пізніше Мінприроди виявило ряд порушень законодавства, допущених у ході конкурсу на право укладання УРП, у процесі видачі Vanco Prykerchenska ліцензії, а також факти порушення Vanco International деяких положень УРП.

У квітні-травні 2008 року уряд анулював ліцензію Vanco Prykerchenska і вийшов з УРП.

Vanсo звернулася в міжнародний арбітраж, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України відновити співпрацю в рамках УРП.

Власниками Vanco Prykerchenska з рівною пайовою участю є Vanco International, DTEK Holdings Limited українського олігарха Ріната Ахметова, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!