"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко компенсує зупинку Лисичанського НПЗ нафтопродуктами із заводів "Привату"

Вівторок, 28 лютого 2012, 17:37 -

Зупинка Лисичанського НПЗ не позначиться на достатньому забезпеченні українського ринку світлими нафтопродуктами.

Про це йдеться у повідомленні секретаріату Експертно-аналітичної групи.

За даними групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості зупинка Лисичанського нафтопереробного заводу не позначиться на достатньому забезпеченні українського ринку світлими нафтопродуктами.

Згідно з повідомленням, частка палива, яка вироблялася на Лисичанському НПЗ, буде заміщена нафтопродуктами інших учасників ринку.

Реклама:

"Частка світлих нафтопродуктів, які виробляє Лисичанський нафтопереробний завод, становить 11-12% від загального обсягу українського ринку. Якщо він зупиниться, то інші учасники зможуть забезпечити ринок достатньою кількістю бензину та дизельного палива", - говориться в повідомленні.

Експертно-аналітична група наголошує, що вживає заходів щодо зменшення частки імпортних нафтопродуктів на українському ринку для підтримки національного товаровиробника.

Експертно-аналітична група також зазначає, що уряд і Міненерговугілля уважно відслідковуватимуть ситуацію на ринку нафтопродуктів та готові придбати додаткові об’єми нафти для переробки її на вітчизняних НПЗ і проведення, у разі необхідності, інтервенцій на внутрішньому ринку нафтопродуктів.

"Вивчивши можливі негативні наслідки для національного виробника від збільшення імпорту додаткових обсягів палива, Експертно-аналітична група вживатиме відповідних заходів. На засіданні групи обговорювалося питання закупівлі НАК "Нафтогаз Україна" додаткових ресурсів нафти, які у якості давальницької сировини, будуть перероблені на українських НПЗ, в тому числі на Лисичанському нафтопереробному заводі", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше глава українського дивізіону російсько-британської ТНК-ВР, якій належить Лисичанський НПЗ, Дідьє Казіміро заявляв, що з 1 березня Лисичанський НПЗ зупинить роботу через ремонт.

Починаючи з березня настане зірковий час для іншого великого НПЗ – Кременчуцького, що контролюється групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: