Потужність "Південного потоку" буде 63 млрд кубометрів газу на рік - "Газпром"

Вівторок, 28 лютого 2012, 16:12

"Газпром" має намір побудувати "Південний потік" у варіанті максимальної потужності - на 63 млрд кубометрів газу на рік.

Про це йдеться у повідомленні управління інформації ВАТ "Газпром" за підсумками наради з питань реалізації проекту "Південний потік", передає УНІАН.

"Відповідно до доручення президента РФ Дмитра Медведєва учасники наради детально обговорили графік реалізації проекту "Південний потік", який буде реалізований у варіанті максимальної потужності – 63 млрд куб. м на рік", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що особлива увага була приділена питанням вибору підрядників для проведення процедури оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС) і технічного проектування (FEED).

Реклама:

Також торкнулися питання створення об`єктів наземної інфраструктури для будівництва газопроводу, яке буде розпочате у грудні 2012 року.

Крім того, учасники зустрічі обговорили хід розробки інтегрованого остаточного інвестиційного рішення, яке буде ухвалене у листопаді 2012 року.

Нагадаємо, з метою диверсифікації маршрутів експортних поставок природного газу ВАТ "Газпром" реалізує проект будівництва газопроводу "Південний потік" (South Stream) в обхід України через акваторію Чорного моря до країн Південної і Центральної Європи.

Для реалізації сухопутної частини проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією підписані міжурядові угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!