З 1 березня Лисичанський НПЗ зупинить роботу через ремонт

Вівторок, 28 лютого 2012, 15:50

Лисичанський НПЗ, найбільший в Україні за обсягом переробки, з 1 березня буде зупинений на ремонт.

Про це сказав Дідьє Казіміро, глава українського дивізіону російсько-британської ТНК-ВР, якій належить завод, передає Reuters.

"1 березня 2012 найсучасніший український НПЗ - Лисичанський - буде зупинений на ремонт", - сказав Казимиро.

За його словами, з 1 березня припиниться поставка нафти на підприємство, а всі технологічні установки будуть повністю зупинені 12 березня.

Реклама:

Казимиро зазначив, що компанія поки не визначила термін ремонту НПЗ встановленою потужністю 7,2 мільйона тонн нафтової сировини на рік.

"Ми зупиняємо поставки нафти до моменту, поки економіка переробки не стане позитивною. В цей же час ми будемо проводити ремонт. Це звичайні роботи - щоб забезпечити працездатність обладнання. Це не капітальний ремонт", - сказав Казимиро, не уточнивши, які установки будуть ремонтуватися .

Раніше в цьому місяці ТНК-ВР повідомляла, що переробка нафти в першому кварталі 2012 року залишається збитковою і що наполягає на введенні обмежень для імпортерів палива, в першу чергу з Росії та Білорусі.

Рік тому ТНК-ВР мала намір зупинити Лисичанський НПЗ у першому кварталі 2011 року, також вважаючи переробку збитковою, проте потім передумала, повідомивши в квітні, що продовжить завантажувати завод, незважаючи на відсутність імпортних мит на моторне паливо.

Нагадаємо, що колишня співробітниця British Petroleum подала позов проти компанії, трьох її дочірніх компаній та Роберта Дадлі, колишнього голову BP та ТНК-BP, стверджуючи, що нафтовий гігант звільнив її за повідомлення про хабарі, які платилися для керування спільним підприємством в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: