НБУ допускає зниження кредитних ставок

Вівторок, 28 лютого 2012, 15:12

Заходи, що вживаються Національним банком дозволяють очікувати зниження ставок по кредитах в Україні в 2012 році.

Про це заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Нацбанку Олена Щербакова, передає "Інтерфакс-Україна".

 "Все-таки буде тренд на зниження кредитних ставок. І Нацбанк, і банки до цього прагнуть і над цим працюють. Це буде тенденція, оскільки ми дали сигнали ринку", - сказала вона.

 Разом з тим, на думку Щербакової, застосування в Україні політики кількісного пом'якшення недоцільно: на відміну від США і об'єднаної Європи, застосування таких монетарних підходів в Україні може негативно відбитися на інфляції і курсовій динаміці.

Реклама:

 "Кількісне насичення можуть дозволити собі економіки дуже розвинених країн. Наша мета на цей рік - стабілізуюча і стримана політика", - сказала вона.

 "Наша основна мета - це цінова стабільність", - додала чиновник.

 Нагадаємо, в 2012 році Нацбанк вже двічі знижував ставки по постійно діючим механізмам рефінансування "овернайт" на тлі зниження інфляційних ризиків: обидва рази ставки знижувалися на 0,25 процентного пункту, вийшовши на рівень 8,75% по кредитах під забезпечення державними цінними паперами і 10,75% по кредитах без забезпечення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!