Україна скоротила імпорт м'яса і молока

Вівторок, 28 лютого 2012, 10:49

У 2011 році скоротилися обсяги імпорту м'ясної та молочної продукції в Україну.

Про це заявив директор департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики і продовольства Андрій Гетя, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, за його словами, імпорт м'яса скоротився на 132 тис. тонн, а молока - на 25 тис. тонн.

"В минулому році Україна імпортувала 246 тис. тонн м'яса. Основними постачальниками стали Бразилія, Польща і Німеччина. У структурі експорту переважало м'ясо птиці і свинина. Якщо ж говорити про експорт, то в 2011 році Україна експортувала 80 тис. тонн м'яса в Росію, Білорусь, Казахстан, Молдову", - повідомив Гетя.

Реклама:

Перші місця за чисельністю поголів'я свиней в Україні займають Київська, Дніпропетровська і Донецька області. У кожній з них міститься більше 500 тис. голів свиней.

"Минулий рік відзначився будівництвом і реконструкцією свиноферм. Найактивніше реконструкція ферм з вирощування ВРХ відбувається в Хмельницькій та Вінницькій областях, де оновлюють більше п'яти таких ферм", - зазначив директор департаменту тваринництва.

У 2012 році, в рамках національного проекту "Відроджене скотарство", прогнозується виробництво понад 11 млн тонн молока.

"Імпорт молока і молокопродуктів в 2011 році зменшився на 25 тис. тонн у порівнянні з позаминулим роком і склав 248 тис. тонн. Основні постачальники продукції на вітчизняний ринок - Росія, Польща, Білорусь, Франція і Німеччина", - повідомив Гетя.

Перше місце за виробництвом молока займає Вінницька область, яка за 2011 рік виробила 800 тис. тонн молока.

У сільськогосподарських підприємствах усіх областей України, крім Одеської, збільшився середній надой молока від однієї корови.

За чисельністю поголів'я корів всіх категорій господарств - більше 150 тис. тонн, в минулому році перші місця утримують Вінницька, Черкаська та Львівська області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: