Клюєв запевнив європейців у надійності "труби"

Вівторок, 28 лютого 2012, 10:37

Секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Клюєв назвав спекуляціями заяви про відбір Україною російського газу на початку лютого 2012 року.

Про це Клюєв заявив, виступаючи на конференції "Україна-ЄС: шлях вперед" 27 лютого, повідомляє агентство УНІАН.

"І те, що були невеликі спекуляції з приводу того, що Україна відбирає газ, який іде в Європу, ну це, легко сказати, неправда. Україна навіть запропонувала Росії та ЄС віддати частину свого газу зі сховищ для того, щоб збільшити постачання газу до Європи", - сказав Клюєв.

Секретар РНБО також висловив стурбованість "спробами ззовні створити враження ненадійності української газотранспортної системи".

Реклама:

Він наголосив, що як людина, яка тричі перебувала в уряді, двічі на посаді віце-прем’єра і один раз – першого віце-прем’єра, може впевнено заявити, що проблем з газотранспортною системою не існує.

"Вона надійно працює", - сказав Клюєв.

За його словами, якщо й потрібні для модернізації ГТС невеликі інвестиції, то їх реально знайти, і реально провести ці роботи.

Як повідомлялося, 22 лютого глава "Газпрому" Олексій Міллер під час зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим заявив, що в лютому Україна несанкціоновано відбирала російський газ, призначений для європейських споживачів.

На початку лютого зменшення поставок російського газу спостерігалося у семи європейських країнах: Польщі, Словаччині, Австрії, Угорщині, Греції, Румунії та Італії.

Австрійська компанія OMV 3 лютого повідомила про те, що "Газпром" попередив її про плановані скорочення обсягів газу, що постачається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: