Російський депозитарій відкриє рахунок в Україні

Вівторок, 28 лютого 2012, 10:07

Національний розрахунковий депозитарій Росії (НРР, входить до групи ММВБ-РТС) і Національний депозитарій України (НДУ) минулого тижня підписали меморандум про співпрацю, а також договір про відкриття і ведення кореспондентського рахунку депо російського депозитарію в українському.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу НДУ.

Згідно з меморандумом, депозитарії мають намір надавати консультаційну допомогу українським і російським учасникам фондового ринку з питань облікових систем двох країн і їх взаємодії.

В майбутньому НРР і НДУ планують відкрити взаємні кореспондентські рахунки.

Реклама:

Як відзначають представники депозитаріїв, таке співробітництво спрямоване на розвиток пост-трейдингової інфраструктури фінансових ринків, і є важливим стратегічним кроком на шляху до зближення облікових систем РФ і України.

За словами голови правління НРР Едді Астаніна, цей крок також є реакцією на глобальні зміни, пов'язані з тенденцією створення стратегічних альянсів і консолідації інфраструктури на фінансових ринках.

НРР є єдиним претендентом на роль центрального депозитарію (ЦД) в Росії, а НДУ - основний претендент на роль ЦД в Україні.

Крім того, обидва депозитарії є національними нумеруючими агентствами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: