Тігіпко хоче, щоб пільги для IT-галузі швидко були прийняті

Понеділок, 27 лютого 2012, 20:30

Законопроекти щодо пільгового податкового режиму та інших спеціальних умов для ІТ-галузі необхідно ухвалити найближчим часом.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, йдеться у повідомленні міністерства.

За словами Тігіпка, ІТ-сфера - одна з найперспективніших в українській економіці і може потягнути за собою розвиток інших галузей.

"Минулого року обсяг ринку інформаційних технологій досяг близько 1 млрд доларів. У ринку хороший потенціал зростання, який буде реалізований завдяки більш сприятливим умовам роботи ІТ-компаній", - заявив урядовець.

Реклама:

Зокрема, віце-прем'єр-міністр зазначив, що під його керівництвом були підготовлені зміни до законодавства, які передбачають впровадження 5-відсоткового податку на прибуток підприємств.

Податок на доходи фізосіб і єдиний соціальний внесок теж пропонується встановити на рівні 5%.

"Саме такі ставки будуть конкурентоспроможними з тими, які діють в Індії, Китаї, що лідирують у сфері ІТ на світовому ринку. І ми докладемо всіх зусиль, щоб наші пропозиції були враховані у Верховній раді, де зараз розглядаються відповідні законопроекти", - підкреслив Тігіпко.

Звертаючись до представників ІТ-спільноти, віце-прем'єр закликав їх брати участь в удосконаленні законодавства, що регулює роботу ІТ-сфери.

"На мою підтримку завжди можете розраховувати", - зазначив Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: