"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" хоче організувати саміт "Південного потоку"?

Понеділок, 27 лютого 2012, 16:36

Питання реалізації проекту "Південний потік" можуть бути винесені на обговорення конференції високого рівня за участю всіх країн, залучених у реалізацію проекту.

Про це повідомила прес-служба президента Словенії Данила Тюрка за підсумками зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером в Любляні в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

Газопровід "Південний потік" потужністю 63 млрд кубометрів на рік має привести російський газ в центральну і південну Європу в обхід України.

За підтримки проекту країнами-учасницями (Болгарія, Сербія, Угорщина, Греція, Словенія, Хорватія, Австрія), ставлення Європейської комісії поки не є добрим.

Реклама:

Між тим, проект розраховує на отримання від Брюсселя пріоритетного статусу TEN, а також звільнення від зобов'язання надати доступ до труби третім особам.

За повідомленням прес-служби "Газпрому", Міллер і гендиректор компанії Plinovodi doo Мар'ян Еберлінк підписали додаткову угоду до угоди учасників South Stream Slovenia LLC.

Документ визначає конфігурацію і параметри словенського ділянки газопроводу, підготовлені на основі зведеного техніко-економічного обгрунтування проекту.

За повідомленням прес-служби Тюрка, СП, як очікується, буде створено в березні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: