Золото дешевшає разом з євро, акціями і сировиною

Понеділок, 27 лютого 2012, 15:29

Ціни на золото знижуються разом з євро, акціями і сировинними товарами через страх перед борговою кризою єврозони і високими цінами на нафту.

В 13.55 за Києвом золото торгувалося по 1,764 долара за тройську унцію в порівнянні з 1,780 долара на закриття торгів у п'ятницю, а ф'ючерси в США подешевшали на 9,60 долара до 1,766 долара за унцію, пише Reuters.

"Нічого не говорить про те, що золото має дешевшати, але якщо ціна досягла мети для багатьох інвесторів, вони зафіксують прибуток і почекають зниження цін, щоб повернутися на ринок", - сказав аналітик Citigroup Девід Уілсон.

Боргова криза, що охопила єврозону в останні роки, спочатку допомагала зростанню цін на золото, тому що інвестори були зацікавлені в ньому як в страховці від ризику. Але в останні місяці ціни ростуть навіть на тлі поліпшення новин з єврозони, оскільки одночасно євро росте до долара.

Реклама:

"Кореляція золота з євро залишається позитивною, але ослабла до мінімального рівня майже за місяць. Ослаблення кореляції допоможе захистити золото від неприємних сюрпризів, які єврозона може піднести в найближчий тиждень", - йдеться в звіті UBS.

Відступ цін від 10-тижневого максимуму викликало зростання попиту в Індії - найбільшому у світі ринку золота, надзвичайно чутливому до цін.

"Ціни відійшли від максимумів минулого тижня, курс рупії привабливий, і ринок чекає подальшого зростання цін", - сказав дилер одного приватного банку в Бомбеї.

За повідомленнями дилерів в Токіо, поставки на ринок золотого брухту підвищилися після подорожчання золота в єнах до максимального рівня у вересні 2011 року за рахунок пом'якшення політики Банку Японії.

В 13.55 за Києвом срібло торгувалося по 35,08 долара за унцію в порівнянні з 35,35 долара на закриття торгів у п'ятницю, платина коштувала 1,692 долара проти 1,707 долара, паладій - 701,22 долара проти 710 доларів.

Виробник платини Impala Platinum планує знову взяти на роботу тисячі гірників, звільнених за несанкціонований страйк, через який найбільший в світі платиновий рудник зупинився більш ніж на місяць.

Цей страйк спровокував зростання цін на платину майже на 5% минулого тижня до вищого рівня з вересня 2011 року 1,731 долара за унцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!