"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін пропонує Європі єдиний енергокомплекс. В обхід примхливої України?

Понеділок, 27 лютого 2012, 13:23

Прем'єр Росії Володимир Путін пропонує Європі створити єдиний енергокомплекс.

Про це йдеться в його програмній статті в "Московских новостях".

У тексті, що стосується його погляду на світ, Путін ніде не згадує Україну, однак пропонує Європі зміцнювати енергобезпеку в обхід "капризів" окремих країн.

"Потрібно задуматися і про більш глибоку кооперацію в сфері енергетики - аж до створення єдиного енергокомплексу Європи. Важливі кроки в цьому напрямку - будівництво газогонів "Північний потік" по дну Балтики і "Південний потік" у Чорному морі. Ці проекти підтримали уряди багатьох країн, у них беруть участь найбільші європейські енергетичні компанії", - написав Путін.

Реклама:

"Після їхнього повного введення в експлуатацію Європа одержить надійну і гнучку систему газопостачання, що не залежить від політичного капризів, що дозволить не формально, а реально зміцнити енергобезпека континенту", - вважає він.

"Це особливо актуально у світлі рішення деяких європейських держав скоротити або узагалі відмовитися від використання ядерної енергії", - запевнив Путін.

Як відомо, Росія просуває ідею, що вона може обійтися без української газотранспортної системи. У той же час українські експерти упевнені, що навіть із трьома новими "потоками" Росії буде потрібна українська ГТС і українські сховища. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!