"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР дасть 63 мільйони доларів на реформування "Укрзалізниці"

Понеділок, 27 лютого 2012, 12:28

ЄБРР ухвалив рішення про надання додаткового фінансування на суму 62,5 млн доларів на оновлення вантажного рухомого складу у залізничній галузі України.

Про це заявив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек, повідомляє "ЛIГАБiзнесIнформ".

"Поділ функцій державного управління і господарської діяльності, корпоратизація "Укрзалізниці", створення вертикальних систем управління за видами діяльності та фінансова прозорість дозволять українським залізницям вийти на новий рівень розвитку. Ця реформа створить необхідні умови для залучення приватних інвестицій в залізничний транспорт, які дуже необхідні для модернізації залізничного сектора України та підвищення конкурентоспроможності української економіки", - відзначив він.

Нині ЄБРР надав "Укрзалізниці" три довгострокові кредити на загальну суму 234 млн доларів для фінансування закупівлі сучасного обладнання для технічного обслуговування шляхів, оновлення вантажного рухомого складу та будівництва Бескидського тунелю.

Реклама:

Крім того, продовжується робота над підготовкою нових важливих проектів із електрифікації окремих залізничних напрямів.

Як повідомлялося, 23 лютого парламент прийняв закон про створення на базі "Укрзалізниці" публічного акціонерного товариства, 100% акцій якого закріплюються в держвласності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!