У "Нафтогазі" показали документи: Росія недокачала Європі мільярд "кубів" газу

Понеділок, 27 лютого 2012, 11:18 -

Протягом усього періоду аномальних холодів у січні-лютому 2012 року Україна чітко і у повному обсязі виконувала контрактні зобов’язання з транзиту природного газу до країн Європи.

Про це заявив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун, повідомляє прес-служба компанії.

"Україна не відбирала жодного кубічного метру за рахунок транзиту російського газу до Європи. Ми це заявляємо офіційно, і це підтверджується відповідними документами. Ми чітко і у повному обсязі виконували всі свої контрактні зобов’язання з транзиту російського природного газу в Європу", - підкреслив Чупрун.

Він наголосив, що компанія зверталася до ВАТ "Газпром" із пропозицією допомогти із додатковими обсягами постачання газу.

Реклама:

"Розуміючи складність ситуації, ми запропонували колегам із "Газпрому" додатково поставити газ до Європи з наших сховищ", - повідомив Чупрун.

Він продемонстрував документи, які свідчать, що протягом 21 дня у лютому 2012 року ВАТ "Газпром" недопостачав на східний кордон України від 24-110 млн кубометрів газу щодоби.

"У нас є розписані таблиці на кожен день. Якщо подивитися на динаміку за лютий місяць, максимум недопоставок газу – 110 млн кубометрів, мінімум – 24 млн кубометрів. З 1 по 21 лютого у ГТС України недопоставлено 1,247 млрд кубометрів газу. Це те, що недоотримала Європа", - сказав Вадим Чупрун.

Він також зазначив, що НАК "Нафтогаз України" надіслав на адресу голови правління ВАТ "Газпром" чергового листа з конкретними доказами щодо недопоставок газу через українську ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: