Єна відійшла від мінімумів, євро стабільний

Понеділок, 27 лютого 2012, 09:29

Єна відійшла від мінімуму 9 місяців в понеділок завдяки покупкам експортерів після прориву ключового технічного рівня в п'ятницю, а єдина валюта стабільна на очікуваннях ринку вливань нової порції ліквідності цього тижня європейським ЦБ.

Японська валюта знижувалася в останні тижні після несподіваного пом'якшення політики Банком Японії і скорочення профіциту торгового балансу країни, нагадує агентство Reuters.

У понеділок вранці котирування пари долар/єна досягли позначки 81,61 єни за долар, що є мінімальним значенням для японської валюти за останні 9 місяців.

Єна виросла вже на 7% у лютому, прорвавши ключовий опір на 80,94 єни в п'ятницю.

Реклама:

Водночас, покупки японських експортерів і покриття коротких позицій спекулянтами спровокували відкат японської валюти до позначки 81,1 єни за долар до 7:10.

"Єна, схоже, близька до мінімуму в парі з доларом. Зниження японської валюти було, в основному, спровоковане скороченням прибутковості короткострокових держоблігацій Японії, проте залишилося не так багато місця для її подальшого зниження", - говорить Хідекі Амікура, валютний керуючий Nomura Trust.

Єдина європейська валюта знижується на 0,1% в парі з доларом, торгуючись до 7:10 у понеділок по 1,3447 долара за євро, що недалеко від максимуму 2,5 місяців, встановленого на рівні 1,3486 долара за євро у п'ятницю.

Недавнє зміцнення єдиної валюти багато в чому обумовлене очікуваннями ринку про вливання Європейським Центробанком нової порції ліквідності обсягом 492 млрд євро після вливання 489 млрд євро близько двох місяців тому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!