Іран відмовився поставити Греції велику партію нафти

Неділя, 26 лютого 2012, 13:34

Іран відмовив Греції в постачанні 500 тис барелів сирої нафти.

Про це повідомляє в неділю агентство Reuters, передають "Риа новости".

"Нафтові танкери, які прибули для доставки 500 тис барелів іранської нафти на НПЗ в Греції, пішли порожніми після того, як Іран відмовив у постачанні", - цитує Reuters повідомлення іранського агентства Fars.

На минулому тижні іранський телеканал Press TV вже повідомляв про припинення Іраном поставок нафти Франції, Італії, Іспанії, Греції, Португалії та Нідерландів.

Реклама:

Однак незабаром цю інформацію спростувало міністерство нафти Ірану, яке заявило, що поставки не були припинені з причин гуманітарного характеру.

Глави МЗС і лідери 27 країн Євросоюзу 23 січня на зустрічі в Брюсселі схвалили ембарго на поставки нафти з Ірану.

В рамках цього пакету санкцій передбачається, що до 1 липня всі члени Євросоюзу, які закуповують нафту у Тегерана, повинні будуть повністю згорнути імпорт з цієї країни.

Іран, у свою чергу, неодноразово загрожував відповідними заходами щодо поставок нафти країнам ЄС.

Тегеран 19 лютого заявив про припинення постачань нафти британським і французьким компаніям.

Як відзначало раніше іранське агентство Mehr, національна іранська нафтова компанія (NIOC) направила листа ряду європейських підприємств по переробці нафти.

У листі містився "ультиматум" - підписати довгострокові контракти (на строк від двох до п'яти років) або позбутися поставок.

20 лютого Іран пригрозив розширити список європейських країн, поставки нафти яким будуть припинені, якщо Європа продовжить діяти проти Тегерана, повідомив президент Національної нафтової компанії Ахмада Галебані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!