Близнюк: олігархи кинуть свої металургійні заводи і прибіжать у ЖКГ

Субота, 25 лютого 2012, 18:11

Бізнес у генерації теплової енергії незабаром стане прибутковим, і це буде цікаво великому інвесторові.

Таке переконання висловив міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"От побачите, вони кинуть свої металургійні заводи й прибіжать сюди", - сказав він.

Міністр розповів про плани з реформи ЖКГ на прикладі системи теплопостачання.

Реклама:

"Тут буквально на пальцях. Основний виробничий ланцюжок: котельня (втрати - до 15%) -теплотраса (до 20%) - будинок (до 40%). Тобто, вклавши кошти в кожну структурну ланку, ми можемо істотно заощаджувати згодом. Питання: де взяти кошти?", - сказав він.

"З будинком з’ясували - держава повинна домовлятися з мешканцем. А от щодо котельні й теплотрас - із бізнесом. Отже, бізнес робить котельню й мережі ефективними, а ми енергоощадним робимо будинок. Зустрічний рух. Підвищуємо якість послуги", - повідомив Близнюк.

При цьому він визнав, що в Україні мало позитивних прикладів концесії таких об'єктів.

"Я б навіть сказав, що в нас їх немає. Усе, що працює сьогодні, працює зі знаком мінус. Завдання держави - написати правильний договір з концесіонером. І ми робимо це. Більше того, Кабмін найближчим часом вийде із законодавчою ініціативою про визначення принципів, на яких держава здаватиме комунальну власність в оренду й концесію. Ідеться про обов’язкові інвестиції концесіонера в технічне переозброєння, що дасть йому змогу знизити витрати та собівартість ", - поінформував міністр.

"Наш принцип: вкладайте гроші і знижуйте собівартість", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!