Янукович: компромісів щодо газу з Росією не буде

Субота, 25 лютого 2012, 12:10

Україна не піде на компроміс з Росією в газовому питанні.

Про це заявив президент Віктор Янукович у п’ятницю в інтерв'ю трьом телеканалам.

"У них переваги. Ось в цьому році, або в минулому році, ми просто вже не змогли погодитися з такою дискримінацією України в газових відносинах з Росією", - зазначив він.

"Я про це відкритим текстом говорив весь час, і коли ми пішли шляхом скорочення споживання російського газу, значить, це був крик душі: нам важко", - сказав президент.

Реклама:

"Але це рішення не могло бути іншим. Ми відстоювали наші національні інтереси, і тут в цьому питанні компромісів не могло бути ніяких... І не буде. Ми ніколи не погодимося з цим", - додав Янукович.

"Ми готові домовлятися, ми готові шукати варіанти домовленостей, якщо нас будуть і далі ставити в таку ситуацію складну, ми і далі будемо йти цим шляхом", - додав він.

Коментуючи тему справедливої ціни, Янукович зазначив, що "справедлива ціна - це європейська ціна мінус транзит до Європи на кордоні з Росією".

"Справа в тому, що нам же вони не розкривають ще й європейські ціни до кінця... Але ми різними іншими шляхами дізнаємося і ми розуміємо, що ось реально була б ціна для нас справедливою в районі десь 240-250 доларів, не дорожче", - додав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!