Підтримку пенсіонерів планують покласти на покупців авто

Субота, 25 лютого 2012, 10:10

Кабінет міністрів пропонує ввести сплату пенсійного збору при придбанні права власності на автомобіль, а не при його відчуженні.

Текст законопроекту №10110 від 23 лютого 2012 року розміщений на веб-сайті Верховної ради.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що нині обов’язок щодо сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування визначений відповідним законом, а механізм його сплати – Порядком сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.

Водночас, норми закону "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування" щодо сплати зазначеного збору при відчуженні автомобілів трактуються неоднозначно та потребують конкретизації.

Реклама:

Крім цього, визначення нерухомого майна для сплати такого збору потребує приведення у відповідність до Податкового кодексу.

Законопроектом пропонується уточнити положення закону "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування", визначивши платниками збору на обов’язкове державне пенсійне страхування підприємства, установи та організації, а також фізичних осіб, які набувають право власності на легкові автомобілі (крім випадків забезпечення легковими автомобілями інвалідів згідно із законодавством та успадкування легкових автомобілів за законом).

Також пропонується уточнити, що сплата збору на обов’язкове державне пенсійне страхування здійснюється при набутті права власності на легкові автомобілі.

Крім цього, пропонується визначити нерухомим майном для сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування об’єкт, який підпадає під визначення групи 3 основних коштів та інших необоротних активів згідно із Податковим кодексом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!