"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова кажуть, що Україна хоче від Росії нову ціну на газ, а не знижку

П'ятниця, 24 лютого 2012, 18:23

Україна, яка два роки безуспішно домагається зниження ціни на імпортований з Росії газ, наполягає на перегляді контрактів 2009 року, відмовляючись від можливої ​​знижки до діючої ціни.

 

Раніше на цьому тижні Росія, погодилася знизити на 10% ціну для низки європейських споживачів газу, пообіцяла нові умови і Україні, пише Reuters.

"Позиція прем'єр-міністра (Миколи Азарова) - нам знижка не потрібна, нам потрібна чесна ціна", - сказав прес-секретар глави українського уряду Віталій Лук'яненко.

Спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін після зустрічей у Києві з Азаровим і президентом Віктором Януковичем повідомив, що Міненерго РФ передало українській стороні новий проект газового договору.

Реклама:

Газета Коммерсант в понеділок, посилаючись на джерела в Газпромі, повідомила, що Україні запропонована знижка в розмірі 10% за умови закупівлі в 2011 році 33 мільярдів кубометрів російського газу.

Раніше Київ повідомив, що буде економити дороге паливо і не має наміру імпортувати більше 27 мільярдів.

За 10-річним контрактом, через підписання якого екс-прем'єр України Юлія Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до семи років в'язниці, ціна на газ для України встановлюється щоквартально в залежності від динаміки світових цін на нафту і постійно зростає.

Так, у першому кварталі 2012 року Україна платить Газпрому 416 доларів за тис кубометрів газу з урахуванням отриманої в 2010 році знижки в 100 доларів за перебування російського Чорноморського Флоту в Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!