"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оніщенко каже, що "чорний" список українських сироварів можуть розширити

П'ятниця, 24 лютого 2012, 14:38

У Росспоживнагляді не виключили, що список українських підприємств, яким заборонені поставки сиру на ринок РФ, буде збільшений.

 

"Швидше за все буде розширене тлумачення списку постачальників на російський ринок на предмет небажаності їх поставок на територію нашої країни", - заявив в п'ятницю керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Він сказав, що українська сторона не сильно прагне вирішити сирну проблему.

"Те, що відбувається у взаєминах, можна характеризувати як демонстрацію активності, але ніяк не бажання якнайшвидшого вирішення питання", - заявив він.

Реклама:

Оніщенко повідомив, що Росспоживнагляд не задоволений якістю документів, які надійшли від українських підприємств, які виробляють сир.

З його слів, пакет документів був значний за обсягом, але не відповідав національним і міжнародним нормам.

"Ми відклали розгляд цих документів, чекаючи офіційних документів від компетентних органів України відповідно до встановленого порядку", - повідомив керівник Росспоживнагляду.

"Натомість ми бачимо посилення вербальної активності, приймаються якісь закони, сенс яких, судячи з коментарів, носить войовничо неконструктивний характер. Звучать коментарі лідерів деяких політичних утворень цієї країни (України). На нашу думку, мета цього - внести в технічний формат наведення порядку, який ледве налагоджується, перешкоди і повністю загальмувати цей процес ", - сказав Оніщенко.

Раніше на цьому тижні він заявив, що не бачить серйозних перешкод для вирішення української "сирної проблеми".

"Які перешкоди? Перешкода одна - неухильне дотримання російського законодавства, що регламентує якість молочної продукції, зокрема, сирів, а також законодавства в сфері захисту прав споживачів", - зазначив Оніщенко.

"При виконанні цих умов проблема буде вирішуватися", - заявив він.

Раніше повідомлялося про трьох українських виробників, чиї сири заборонені до ввезення в РФ.

Потім цей список був розширений.

Онищенко раніше заявляв, що претензії до українського сиру пов'язані з тим, що він не відповідає російському техрегламенту на молоко і молочну продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: