Споживачі допоможуть компанії Ахметова з модернізацією енергоблоків

П'ятниця, 24 лютого 2012, 13:51

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики, передбачила в тарифі на відпуск електроенергії ПАТ "Західенерго" інвестиційну складову 926,2 мільйона гривень на реконструкцію енергоблоку №5 Бурштинської ТЕС - Івано-Франківська область - і енергоблоку №8 Добротвірської ТЕС - Львівська область.

Відповідне рішення регулятор прийняв на своєму відкритому засіданні у четвер, повідомляє "Українська енергетика".

Інвестнадбавка для реконструкції першого пускового комплексу п'ятого блоку Бурштинської ТЕС становить 447,7 мільйона гривень на період з березня 2012 року по липень 2016 року.

Для реконструкції першого пускового комплексу восьмого блоку Добротвірської ТЕС передбачено 478,5 мільйона гривень на період з березня 2012 року по грудень 2016 року.

Реклама:

Кошти інвестиційної складової будуть направлені на обслуговування кредитів, залучених "Західенерго" у "Ощадбанку", для реконструкції та модернізації зазначених енергоблоків.

ПАТ "Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській і Добротвірської ТЕС сумарною встановленою потужністю 4 607,5 МВт.

Нагадаємо, ДТЕК належать 70,9% акцій "Західенерго" 25% - перебуває в статутному фонді НАК "Енергетична компанія України".

ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України, яка створена у 2005 році з метою управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" 100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!