Мiнагропрод хоче допомагати фермам та одноосiбним господарствам

П'ятниця, 24 лютого 2012, 12:21

Мiнiстерство аграрної полiтики i продовольства України має намiр у 2012 роцi спрямувати державне фiнансування насамперед на розвиток одноосiбних господарств i колективних ферм.

Про це йдеться у повідомленні Мiнагропроду, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повiдомило відомство з посиланням на його главу Миколу Присяжнюка, зокрема, велику частину коштiв держбюджету 2012 року, видiлених на аграрну галузь, буде спрямовано на розвиток тваринництва, а саме, молочного скотарства.

"Ми будемо мотивувати i фiнансувати сiмейнi господарства, якi утримують три i бiльше корiв, у розмiрi 10 тис. грн на додану дiйну корову. Крiм того, проводитиметься компенсацiя доїльного обладнання, а сiм'ям, якi утримують бiльше нiж п'ять голiв, - охолоджувачiв", - сказав Присяжнюк.

Реклама:

У Мiнагропроді також зазначили, що відомство спiльно з аграрними пiдприємствами розпочав розроблення проекту зi створення пунктiв прийому молока i заготiвельних кооперативiв, якi регулюватимуть закупiвельнi цiни на продукцiю.

"Ми роз'яснюємо фермерам, що вони не можуть конкурувати у виробництвi з зерновими великотоварними пiдприємствами, тому для них доцiльнiше саме виробляти молоко та м'ясо", - зазначив Присяжнюк.

Нагадаємо, вiдповiдно до держбюджету на 2012 рiк, на фiнансову пiдтримку АПК передбачено видiлення 8,206 млрд гривень, зокрема 4,451 млрд гривень iз загального фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!