Харківське метро економитиме на жетонах

П'ятниця, 24 лютого 2012, 10:10

Уже в квітні 2012 року на зміну звичним зеленим і синім жетонам у підземці Харкова прийдуть паперові квитки.

Про це пише "Сегодня".

Навесні зі станцій зникнуть сині автомати з продажу жетонів, замість них встановлять нові апарати, які будуть видавати одноразові талони із штрих-кодом. Запастися талонами надовго не вийде, оскільки вони будуть діяти лише протягом дня.

Турнікети також змінять свій вигляд, на них встановлять спеціальні датчики, які будуть сканувати штрих-код на паперовому квитку.

Реклама:

Апарат "з'їсть" талон, щоб їм можна було скористатися двічі, і пустить вас на станцію, пише видання.

Незважаючи на зовнішню простоту, нові квитки мають кілька ступенів захисту від підробки. За словами гендиректора підземки Михайла Карамшука, на талоні буде вказана дата і номер автомата, де купили талон, ці дані будуть вказані і в штрих-коді.

Завдяки новій комп'ютерній програмі, до якої підключать всі комп'ютери підземки, зайця вичислять за дві секунди, відзначає видання.

Щойно пасажир пройде через турнікет, система зчитуватиме дані із штрих-коду і другий раз за тим же талоном людину не пропустить, тому "ксерити" квитки безглуздо, запевняють у метро.

Завдяки новій системі в підземці сподіваються економити до 20 мільйонів гривень на рік.

Обслуговування нових автоматів коштуватиме всього 5 мільйонів, та й не доведеться щорічно випускати мільйон нових жетонів, щоб заповнити загублені або поламані кружечки, кажуть у Харкові.

Нагадаємо, харківський метрополітен за результатами тендеру уклав угоду на виготовлення 465 інформаційних табличок вартістю понад 2 мільйони гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: