У Колесникова вірять, що створення ПАТ "Укрзалізниця" сприятиме модернізації

П'ятниця, 24 лютого 2012, 10:04 -

Створення Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" сприятиме модернізації залізничного транспорту, а також розмежуванню державних та господарських функцій.

Про це сказав заступник Міністра інфраструктури – керівник апарату Володимир Корнієнко, коментуючи прийняті парламентом проекти законів, йдеться у повідомленні пресс-служби відомства.

"Прийняття цих законів дасть змогу створити публічне акціонерне товариство – національного перевізника – компанії, яка буде здатна працювати не лише в Україні, а ми сподіваємося, що вона буде конкурентоспроможна на усій території СНД", - зазначив Корнієнко.

"Не проводити реформи не можна – ми і так вважаємо, що з цим питанням у нас склалося відставання, тому що на сьогодні навіть на просторах СНД не реформованими практично залишились білоруська і українська залізниці", - сказав Корнієнко.

Реклама:

За словами Корнієнка, по програмі реформування необхідно близько 100 млрд гривень.

Нагадаємо, Верховна рада 23 лютого в другому повторному читанні прийняла законопроект, який забезпечить доступ приватним компаніям до залізничної інфраструктури країни.

Документ передбачає створення "державного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: