Частина коштів від ОВДП може бути реінвестована в нові випуски - експерти

Четвер, 23 лютого 2012, 17:47

На аукціоні у четвер Міністерство фінансів планує розмістити стандартні ОВДП терміном 6, 12 міс., 2 і 3 роки, а також трирічні індексовані облігації.

Рівень банківської ліквідності склав у середу 13 млрд гривень і поки не відновився після відтоку коштів, викликаного сплатою підприємствами податку на прибуток, відзначили експерти ING Bank Ukraine.

Такий низький рівень ліквідності може негативно вплинути на настрої інвесторів, викликавши зниження попиту.

"Тим не менш, сьогодні рівень банківської ліквідності повинен бути вищим завдяки погашенню учора Мінфіном облігацій на суму 3.4 млрд. грн., що, на нашу думку, може підтримати попит на інструменти уряду, оскільки деякі банки можуть реінвестувати отримані кошти у придбання нових паперів", - відзначили в ING Bank Ukraine.

Реклама:

"На нашу думку, найбільшим попитом будуть сьогодні користуватися інструменти із терміном обігу 6 місяців. Як і на попередніх аукціонах, основна частина попиту, очевидно, буде сконцентрована навколо 6-місячних облігацій, ставку відсікання за якими Мінфін, судячи з усього, збереже на рівні 13.75%", - сказали експерти.

Інші випуски – зокрема, ОВДП терміном обігу 1, 2 і 3 роки, скоріше за все, попитом користуватися не будуть, оскільки останні встановлені Мінфіном ставки відсікання набагато нижчі за рівні вторинного ринку.

Крім того, Мінфін не має стимулів до підвищення ставок прибутковості, оскільки високі результати останніх аукціонів повинні підтримати ліквідність Мінфіну напередодні запланованої до кінця місяця виплати купона та амортизації за ПДВ-облігаціями на загальну суму 2.4 млрд. грн.

При цьому інвестори, судячи з усього, знову обійдуть увагою 3-річні індексовані облігації, розміщення яких з початку року залишається безрезультатним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!