"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парламент урегулював питання інвестицій у теплопостачання та водовiдведення

Четвер, 23 лютого 2012, 15:55

Верховна рада законодавчо врегулювала питання iнвестицiйної дiяльностi у теплопостачанні та водовiдведенні.

За закон про внесення змiн до деяких законiв, що стосуються регулювання iнвестицiйної дiяльностi у сферi житлово-комунального господарства, проголосувала у четвер 241 депутатська картка iз 424 зареєстрованих у залi, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Закон пропонує ввести поточнi рахунки зi спецiальним режимом використання для проведення розрахункiв за iнвестицiйними програмами.

Крім того, вiдповiдно до закону, iнвестицiйнi програми розробляють суб'єкти господарювання у сферi централiзованих водопостачань та водовiдведення.

Реклама:

Порядок розробки та погодження таких програм встановлюється спiльним рiшенням центрального органу виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства, центрального органу виконавчої влади у сферi iнвестицiйної дiяльностi та нацiональної комiсiї, яка здiйснює державне регулювання у сферi комунальних послуг.

Суб'єкти господарювання у сферi централiзованого водопостачання та водовiдведення для проведення розрахункiв за iнвестицiйними програмами вiдкривають спецiальнi рахунки.

На цi рахунки суб'єкти господарювання перераховують кошти в обсязi, передбаченому у встановлених тарифах за використання iнвестицiйних програм.

Вiдповiдно до закону, порядок зарахування коштiв на спецiальний рахунок використання цих коштiв та здiйснення контролю за їх витрачанням встановлює Кабiнет мiнiстрiв.

Закон визначає, що порядок контролю за реалiзацiєю iнвестицiйних програм у сферi централiзованих водопостачань та водовiдведення, а також граничний рiвень вартостi iнвестицiй, якi можуть залучатися, встановлює Кабiнет мiнiстрiв.

Закон також регулює питання проведення iнвестицiйної дiяльностi у сферi теплопостачання.

Порядок проведення iнвестицiйної дiяльностi в сферi теплопостачання аналогiчний порядку проведення такої дiяльностi в сферi водопостачань та водовiдведення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!