"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колишнього керівника VAB Банку Сергія Максимова залишено під вартою (Оновлено)

Четвер, 23 лютого 2012, 16:44 -

Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури завершило розслідування кримінальної справи за обвинуваченням одного з колишніх керівників VAB Банку (Київ).

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Згідно із повідомленням, він звинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.2 ст.366 і ч.3 ст.27 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу.

Встановлено, що колишній керівник банку, використовуючи своє відповідальне службове становище, забезпечував надання в 2008 році кредитів на десятки мільйонів гривень комерційним підприємствам, які були йому підконтрольні.

Реклама:

Частиною цих кредитних коштів в сумі понад 40 млн гривень він заволодів і, з метою легалізації (відмивання) майна, здобутого злочинним шляхом, справив з ними певні фінансові операції.

Кримінальна справа 21 лютого була направлена з обвинувальним висновком до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

Враховуючи дані, які свідчать про наміри обвинуваченого ухилитися від досудового слідства і виїхати за межі України, користуючись наявністю громадянства інших країн, щодо нього судом обраний запобіжний захід - взяття під варту.

За даними джерел “Економічної правди”, цим топ-менеджером банку є Сергій Максимов

Нагадаємо, 22 грудня 2011 року правоохоронці затримали засновника VАB банку Сергія Максимова. Це сталося під час святкування новорічного корпоративу.

"Колектив святкував корпоратив в ресторані "Токіо". В якийсь момент у приміщення влетіли маски-шоу і забрали його прямо зі сцени. Ми всі подумали, що це новорічний жарт, але у підсумку виявилося, що це серйозно", - сказав тоді співрозмовник “Економічної правди”.

Максимову тоді обрали запобіжний засіб на 2 місяці, а тепер продовжили.

Раніше Максимов і Олег Бахматюк (власник "Авангарду" та співвласник VAB Банку) звинуватили один одного в виведенні грошей з банку і недружньому ставленні один до одного. 

Голова правління банку Петро Барон (зять Максимова) написав заяву про звільнення. Про це "Економічній правді" повідомляв його колишній заступник, а зараз голова правління банку Денис Мальцев, який представляє інтереси Бахматаюка.

Мальцев заявив, що колишній керівник банку (Максимов) вивів з VAB все рефінансування, отримане від НБУ, і повертати не збирається, тому нове керівництво банку звернулося до правоохоронних органів.

Максимов раніше контролював VAB Банк, потім володів фінустановою спільно з нідерландською TBIF Financial Services.

На початку 2011 року співвласником VAB Банку став Бахматюк, який заявив у жовтні про намір сконцентрувати більше 50% акцій фінустанови.

До середини листопада 2011 року частка нідерландської TBIF Financial Services в УФ VAB Банку зменшилася до 8%.

За останніми даними VAB Банку, крім TBIF Financial Services, його акціонерами також були кіпрські компанії Actonex Limited, Chavarria Trading Limited, Godaxalliance Limited, Notifa Trading Limited, Polybion Limited, Proscar Trading Limited, Serrant Limited з частками по 9,7% акцій кожна, а також товариство з обмеженою відповідальністю "Бауман Трейд" (9,0%) і бізнесмен Сергій Максимов (6,28%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: