П'ять українських компаній проведуть IPO в 2012 році

Четвер, 23 лютого 2012, 13:18

Варшавська фондова біржа прогнозує зростання інтересу українських компаній до IPO.

За словами глави біржі Людвіка Соболевського, не менше п'яти українських компаній розмістять свої акції у Варшаві в 2012 році, пише "Дело".

"П'ять компаній - це програма-мінімум для нас на 2012 рік", - говорить Соболевський.

За його словами, чотири українські компанії, які планували первинне розміщення акцій в 2011 році, відклали його на невизначений термін.

Реклама:

"У вересні 2011-го ми проводили щільні переговори з "Галнафтогазом" і "Агрополіс" і хочемо бачити IPO цих компаній в 2012-му", - зазначає Соболевський.

Назв інших компаній, акції яких він очікує побачити на Варшавській біржі в цьому році, він не уточнив, сказавши, що вони відносяться до добувної, паливної та сільськогосподарської галузі.

Також він розраховує на більш активну участь Dragon capital, українського партнера біржі при первинному розміщенні акцій.

Ольга Белобловська, pr-менеджер Dragon capital, говорить, що компанія має намір вивести на IPO кілька компаній.

Нагадаємо, що в 2011 році на Варшавську фондову біржу вийшли п'ять українських компаній: Industrial Milk Company, KSG Agro, WESTA ISIC, Ovostar Union і Coal Energy SA.

Таким чином, зараз у Варшаві котируються акції 11 українських компаній.

Як раніше повідомляли ЗМІ, один з найбільших українських агрохолдингів "Лотуре-Агро" планує в другому кварталі 2012 року провести IPO на Варшавській фондовій біржі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: