Близнюк оцінює термомодернізацію будинків у 150 мільярдів

Четвер, 23 лютого 2012, 13:07

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства оцінює проведення термомодернізації будинків в Україні у 150 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні міністерства, передає УНІАН.

За оцінками Мінрегіону, забезпечення житлових будинків індивідуальними теплопунктами обійдеться в 15-20 млрд гривень.

Як сказано в повідомленні, ці заходи дадуть можливість досягти економії природного газу підприємствами теплокомуненерго в обсягу не менш як 3 млрд куб. м.

Реклама:

"В цілому ми ставимо загальне завдання щодо економії в комунальній теплоенергетиці до 3 млрд куб. м газу. За нашими розрахунками, 1 мільярд економії можна одержати лише за рахунок повного забезпечення житлових будинків індивідуальними тепловими пунктами. На це буде потрібно 15-20 млрд гривень, і це мають бути кошти з різних джерел, зокрема й кредитні. Другий етап вимагає фінансування майже 150 млрд гривень, в першу чергу, на термомодернізацію будинків", - сказав глава відомства Анатолій Близнюк.

За його словами, складова комунальної теплоенергетики в структурі споживання країною природного газу становить близько 9 млрд кубічних метрів на рік (без урахування обсягу споживання "Київенерго").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: