Хорошковський зізнався, що бюджет розбалансований

Середа, 22 лютого 2012, 19:06

Держбюджет на 2012 рік повинен бути переглянутий, незалежно від того, чи буде досягнута згода з Росією про зниження ціни на імпортований газ.

Про це заявив міністр фінансів Валерій Хорошковський, в ході засідання комітету Верховної ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Зміна ціни на газ - хороший стимул. Але незалежно від цього, на жаль, бюджет розбалансований. А значить, він буде потребувати як збільшення дохідної частини, так і уважного погляду на видаткову частину", - сказав міністр.

За його словами, напруженою є ситуація і з державним боргом.

Реклама:

"Напруженою є ситуація з держборгом. У лютому і березні ми повинні виплатити по 8 млрд гривень. За рахунок лише бюджетних надходжень це зробити неможливо. Тому зараз ми перекредитовувати ці борги", - сказав Хорошковський.

Зокрема, Мінфін в ході аукціонів з розміщення держоблігацій, за даними міністра, привертає більше ніж по 1 мільярду гривень, тоді як раніше - по 50-150 млн гривень.

"Не підвищуючи ставку запозичень", - зазначив він.

Хорошковський також додав, що вважає нинішній рівень держборгу прийнятним, однак таким, що перебуває на межі допустимого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!