Румунія відкрила родовище газу на відчуженій в України території

Середа, 22 лютого 2012, 17:54

Компанії ExxonMobil і OMV Petrom оголосили 22 лютого про відкриття родовища газу обсягом від 42 млрд до 84 млрд кубометрів у румунській частині чорноморського континентального шельфу.

Румунське агентство "Медіафакс", яке повідомило про це, зазначає, що це дозволить більш ніж на три роки забезпечити внутрішні потреби Румунії, передає DT.UA.

Родовище відкрите на глибині близько 3 тис. метрів під час буріння свердловини Доміно-1, яка знаходиться у 170 км від румунського берега.

Розробка родовища ведеться на території, яка була відчужена в України при міжнародному арбітражі щодо лінії державного кордону на південний схід від острова Зміїний.

Реклама:

Напередодні президент Румунії Траян Бесеску закликав керівництво ExxonMobil і Petrom прискорити розвідування газу на шельфі Чорного моря, щоб знизити залежність від постачань "Газпрому".

"Ми намагаємося пережити дуже холодну зиму за рахунок газу з Росії, але сподіваюся, що ми надалі знайдемо інше рішення", - сказав Бесеску.

За даними міністерства економіки країни, через сильні морози споживання газу в Румунії, яка імпортує з РФ п'яту частину від загального обсягу "блакитного палива", зросло на 20% і склало 70 млн кубометрів на день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: