"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Нафтогазі" кажуть: зайвий газ не брали, і навіть пропонували свій

Середа, 22 лютого 2012, 17:42 -

НАК "Нафтогаз України" у 2012 році не відібрала жодного кубометру російського природного газу, який призначався Європі.

Про це заявили у прес-службі "Нафтогазу".

"З початку 2012 року НАК "Нафтогаз України" не відібрала жодного кубометру природного газу із транзитних обсягів, які транспортувалися ВАТ "Газпром" до країн Європи. Відповідно до умов діючого контракту на постачання природного газу між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром", добові обсяги споживання газу Україною не фіксуються, натомість, визначаються щоквартальні обсяги постачання енергоресурсу", - повідомили у прес-службі.

Водночас, згідно із повідомленням, у лютому компанія повідомила ВАТ "Газпром" про можливість здійснення додаткових поставок ресурсу європейським споживачам за рахунок газу із українських газосховищ.

Реклама:

"Якби російська сторона звернулася до нас, ми б могли допомогти європейським споживачам у ситуації із критичним зниженням постачання газу, як ми допомогли Туреччині," - запевнив заступник голови правління "Нафтогазу" Вадим Чупрун, якого цитує прес-служба.

Як повідомлялося, у середу президент Росії Дмитро Медведєв доручив главі "Газпрому" Олексію Міллеру "розібратися" з несанкціонованим відбором Україною російського транзитного газу.

За словами Міллера, в лютому 2012 року Україна несанкціоновано відбирала російський газ, призначений європейським споживачам, "в окремі дні в Україні залишалося до 40 млн кубічних метрів газу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: