Хорошковський думає, що умовив МВФ

Середа, 22 лютого 2012, 17:26

Представники МВФ готові до відновлення переговорів з Україною.

Про це заявив міністр фінансів Валерій Хорошковський у середу на зустрічі з членами парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Кілька днів тому у мене була зустріч з представництвом МВФ, і вони в принципі, думаю, що вже готові поговорити про відновлення програми "стенд-бай". На сьогодні ми не говоримо про кредитну основу, але сама програма, якщо вона буде продовжена і не буде ризику її втрати, це буде дуже позитивний сигнал для зовнішніх ринків", - наголосив міністр.

При цьому Хорошковський запевнив, що Україна здатна повноцiнно розраховуватися за зовнiшнiми боргами навiть без кредитних коштiв МВФ.

Реклама:

"Навiть якщо не буде вiдновлена спiвпраця з МВФ, ми не бачимо проблеми з погашенням зовнiшнього боргу", - цитує міністра "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що тарифи на газ залишаються головною проблемою в переговорах з МВФ, але Україна розробляє альтернативний варіант зі Світовим банком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!