Могильов пропонує передати кримськi землi Мiноборони та Мiнагропроду iнвесторам

Середа, 22 лютого 2012, 16:15

Кримський прем'єр Анатолiй Могильов iнiцiює передання у вiдання Криму земель радгоспiв Мiнiстерства оборони та Мiнiстерства аграрної полiтики i продовольства, якi розташованi в Криму i ефективно не використовуються, щоб їх можна було передати iнвесторам для налагодження на них сiльгоспвиробництва.

Про це він заявив на брифінгу у середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Протягом тривалого перiоду часу цi досить великi дiлянки землi перебувають у станi або банкрутства, або полубанкротства, санацiї, тому практично десятки тисяч гектар землi ефективно не використовують", - зазначив він.

"Унаслiдок цього я порушив питання i є доручення президента за цiєю темою про те, щоб цi радгоспи були переданi у вiдання Криму для того, щоб ми могли їх запропонувати iнвестору, як великi вiльнi дiлянки землi, для створення там або ферм, або сiльгосппiдприємств, або якихось переробних ценртiв", - сказав Могильов.

Реклама:

Вiн нагадав, що в Криму наразi мало центрiв, якi б могли переробляти зерно, м'ясо чи iншу сiльгосппродукцiю.

Як вважає Могильов, "це взагалi неправильно, що в Криму яблука коштують дорожче, нiж в Українi, наприклад".

"Нам треба це все розвивати, а для цього потрiбнi вiльнi землi", - додав вiн.

Кримський прем'єр нагадав, що бiльша частина сiльгоспземель у Криму розпайована, i лише землi вiйськових радгоспiв, а також радгоспiв Мiнiстерства аграрної полiтики i продовольства, які розташованi в Криму, перебувають у держвласностi i не розпайованi.

"Там має бути створено якесь виробництво, яке дає продукцiю, дає робочi мiсця людям з нормальною зарплатою i дає нам податки в бюджет Криму", - наголосив кримський прем'єр.

Саме тому, за його словами, влада автономiї виступає з такою iнiцiативою, щоб землi цих радгоспiв були переданi в ефективне управлiння.

"Якщо вони нам передають цi землi, то ми знайдемо ефективного менеджера, який органiзовує там виробництво", - сказав Могильов.

Вiн наголосив, що влада виступає за те, щоб ця схема передання земель була прозорою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: