В Україні торгують мешканцями Конго, Молдови і Пакистану

Середа, 22 лютого 2012, 09:51

Україна опинилася на 87 місці у світовому рейтингу щодо боротьби з торгівлею людьми, складеного зі 182 держав.

Про це йдеться у результатах наукового дослідження, яке профінансувала Єврокомісія, передає "Німецька хвиля".

Індекс країн світу розраховували спільно експерти з економіки, політологи та криміналісти з Університету Ґеттінгена, Університету Гейдельберга та Лондонської школи економіки.

Усього були проаналізовані дані зі 182 держав світу.

Реклама:

Усім цим країнам виставляли оцінки за трьома категоріями: "покарання винних у торгівлі людьми", "захист жертв торговців людьми", "попередження торгівлі людьми".

Найперші місця у списку посіли Нідерланди, Швеція, США, Словенія, Бельгія, Іспанія. Це держави, які найкраще борються із контрабандистами і надають оптимальний захист жертвам.

Свій рейтинг німецькі та британські експерти складали на основі інформації, що міститься у щорічній доповіді Держдепартаменту США щодо торгівлі людьми. І саме там можна побачити більш детальний аналіз ситуації у окремо взятих країнах.

Як йдеться у доповіді, дедалі більше українських жінок продають у сексуальне рабство та примушують працювати хатніми робітницями у загалом 38 державах світу, зокрема у Росії, Польщі, Туреччині, Італії, Австрії, Іспанії, Німеччині.

Українських чоловіків експлуатують здебільшого на будівництві у Росії, а також у сільськогосоподарському секторі чи у судноплавстві.

Українських дітей змушують до проституції та жебракування. Особливо до категорії ризику належать безпритульні діти та мешканці дитячих будинків.

На території України примушують до безоплатної праці та віддають у сексуальне рабство мешканців і мешканок Демократичної Республіки Конго, Молдови, Узбекистану, Чехії, Пакистану, зокрема, й дітей.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!