Ціни на нафту Brent опустилися до 121 долара через єврозону і Китай

Середа, 22 лютого 2012, 09:09

Ціни на нафту сорту Brent опустилися в середу до 121 долара з максимуму дев'яти місяців на тлі зниження активності у виробничому секторі Китаю четвертий місяць поспіль у лютому та нових побоювань з приводу боргової кризи єврозони.

Промислове виробництво в Китаї скоротилося в лютому через зниження експортних замовлень, що викликало занепокоєння інвесторів з приводу попиту на паливо у другій економіці світу, передає Reuters.

У вівторок сировинні ціни злетіли після того, як Європейський союз схвалив видачу Греції кредитів на 130 млрд євро, які дозволять Афінам уникнути банкрутства в березні.

Але ризик безладного дефолту і розповсюдження боргових проблем на інші країни валютного блоку зберігається, враховуючи слабку довіру до готовності грецької влади стримати обіцянки і провести непопулярні реформи.

Реклама:

Нафта Brent подешевшала на 0,36 долара до 121,28 долара за барель проти значення 121,66 долара до закриття торгів у вівторок - максимуму з травня.

Барель нафти WTI втратив 0,23 долара до 106,03 долара, побувавши на позначці 105,44 долара за барель у понеділок - максимальної з 5 травня 2011 року.

"Ціни коригуються після зростання завдяки Греції та припинення поставок іранської нафти до Британії і Франції", - сказав ризик-менеджер Mitsubishi Corp Тоні Нунан, додавши, що зниженню нафтових цін також сприяли дані про уповільнення виробничої активності Китаю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!