"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Росія погодять техрегламенти для уникнення "сирних воєн"

Вівторок, 21 лютого 2012, 16:37

Україна і Росія домовилися уніфікувати техрегламенти до кінця 2012 року із тим, щоб не допустити в майбутньому виникнення так званих "сирних воєн".

Про це заявив голова комітету Державної думи у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький, який входив до складу делегації Держдуми на чолі зі спікером Держдуми Сергіє Наришкіним, повідомляє портал "Дело".

"Через нестиковки техрегламентів виникають "сирні" і подібні скандали, тому за підсумками переговорів з главою Кабміну України Миколою Азаровим було оголошено про те, що значна частина чутливих для торгівлі між Росією і Україною техрегламентів буде приведена у відповідність один з одним до кінця 2012 року. Це знакове рішення", - сказав Слуцький.

Він також запевнив, що Держдума і Верховна рада продовжать "тісні контакти" у площині парламентської дипломатії, яка, за його словами, "проходить часто там, де не проходить дипломатія офіційна".

Реклама:

Як відомо, Наришкін за підсумками візиту до Києва повідомив про досягнуту домовленість "у досить короткий термін виділити чутливу продукцію, яка торгується підприємствами наших двох країн, і за можливості узгодити і відрегулювати це питання стандартів і технічного регулювання".

Раніше посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Україна повинна враховувати стандарти Митного союзу при постачанні сиру в РФ.

Через "сирну війну", яка розгорілася у січні, кілька українських сирзаводів заявили, що мають намір припинити виробництво, оскільки втратили російський ринок збуту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!