"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податковий кодекс збираються перекроїти

Вівторок, 21 лютого 2012, 13:43

Комітетом Верховної ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики підготовлені зміни до Податкового кодексу, серед яких і мораторій на застосування штрафних санкцій до "спрощенців".

Відповідний документ зареєстрований у парламенті 17 лютого, передає "Реальна економіка".

Зміни охоплюють широке коло питань, що регулюються Податковим кодексом.

Зокрема, уточнюються умови передачі об'єкту лізингу, даються нові визначення категорій "юридичної особи" та "фізичної особи-підприємця".

Реклама:

Також законопроектом визначаються умови призупинення рішення податкового органу про анулювання реєстрації платника ПДВ.

Удосконалюються положення щодо екологічного податку, плати за землю, спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, фіксованого сільськогосподарського податку, а також збору за спеціальне використання води.

Ці норми пропонується застосовувати з першого числа звітного (податкового) періоду місяця, у якому набере чинності цей закон.

Крім того, пропонується передбачити запровадження мораторію на застосування штрафних санкцій до платників єдиного податку за порушення у період з 1 січня по 31 грудня 2012 року порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій.

Нагадаємо, раніше голова податкового комітету Віталій Хомутиннік припускав, що для перереєстрації підприємців-"спрощенців" можуть бути продовжені терміни, щоб не застосовувати до них штрафні санкції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: