Стросс-Кана звинувачують в організації мережі проституції

Вівторок, 21 лютого 2012, 12:06

Екс-главу МВФ Домініка Стросс-Кана у вівторок взяли під варту в Ліллі і допитують у справі про мережу проституції, в рамках якої він підозрюється в сприянні звідництву і зловживанні суспільним майном.

Про це йдеться у повідомленнях французьких ЗМІ, передають "Риа новости".

Колишній глава МВФ прибув на допит у вівторок вранці в жандармерію міста Лілль, слідство цікавиться його роллю в справі про організацію мережі проституції навколо готелю Carlton.

Слідчі підозрюють, що два знайомих Стросс-Кану підприємця з французького департаменту Па-де-Кале - Фабріс Пасковскі і Давид Роке, колишній директор філії компанії BTP Eiffage - фінансували численні поїздки повій для участі в розпусних вечірках в Парижі, Вашингтоні та Брюсселі.

Реклама:

Співробітники органів правосуддя збираються з'ясувати у Стросс-Кана, який нібито брав участь в цих вечірках, чи знав він, що туди були запрошені повії і що вони фінансувалися на кошти компанії Eiffage.

Екс-глава МВФ був поміщений під арешт на час допиту, по закінченні якого йому можуть пред'явити звинувачення у сприянні звідництву та приховуванні зловживання суспільним майном.

Йому загрожує сім років в'язниці і штраф в розмірі 375 тис євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: