"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В світі ціни на пшеницю ростуть через можливе скорочення експорту з України

Вівторок, 21 лютого 2012, 10:11

Ціни на пшеницю виросли за підсумками торгів у Парижі в понеділок третю сесію поспіль через побоювання, що несприятливі погодні умови в Україні приведуть до низького урожаю озимих і змусять Київ скоротити експорт зерна.

 

Про це йдеться у повідомленні агентства Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

Пшениця з поставкою в травні подорожчала 20 лютого на 0,8% - до 211,5 євро за тонну, тоді як контракт(на листопад), який найбільш активно торгується додав 1,4%, піднявшись до 196,5 євро за тонну.

У ході електронних торгів у вівторок ціни стабілізувалися на досягнутому напередодні рівні.

Реклама:

За даними українських ЗМІ, уряд країни рекомендував зерновим трейдерам обмежити експорт пшениці в 2012 сільгоспроці, що завершується 30 червня.

Рекомендації будуть переглянуті в середині квітня, коли проясниться ситуація з урожаєм озимої пшениці, а також посівами ярової.

В даний час багато експортно-орієнтованих компаній припинили закупівлю продовольчої пшениці на внутрішніх елеваторах України.

Міністерство аграрної політики і продовольства України запропонувало трейдерам переключитися на експорт ячменю і кукурудзи, оскільки урожай кукурудзи в 2011 році був рекордним.

Нагадаємо, Міністерство сільського господарства США минулого тижня знизило прогноз експорту пшениці з України в 2011-2012 сільгоспроці до 6 млн тонн з 7 млн ​​тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!