"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту Brent зависли біля позначки 120 доларів

Вівторок, 21 лютого 2012, 09:40

Ціна ф'ючерсних контрактів на поставку нафти Brent тримається біля позначки 120 доларів за барель у вівторок після рішення єврозони схвалити другу програму фінансової допомоги Греції і завдяки перебою в поставках іранської нафти в Китай і Європу.

Міністри фінансів єврозони погодилися у вівторок розблокувати другу програму фінансової підтримки Греції, яка передбачає виділення кредитів на 130 мільярдів євро і скорочення держборгу країни до 121 відсотка ВВП до 2020 року, повідомили два чиновника ЄС, передає Reuters.

До 7.53 за МСК нафта Brent тримається на рівні 120,03 доларів за барель - без змін до значення закриття торгів у понеділок.

Барель нафти WTI додав 1,73 долара до 104,97 долара, побувавши на позначці 105,44 долара за барель у понеділок - максимальної з 5 травня 2011 року.

Реклама:

Але ціни на нафту можуть триматися і завдяки санкціям Заходу проти Ірану - другого виробника сировини серед учасників ОПЕК.

Захід вимагає від покупців нафти по всьому світу скорочувати імпорт іранського сировини: США і Європейський союз ввели нові санкції у відповідь на розробку ядерної програми в Ірані в спробі обмежити приплив нафтодоларів у його скарбницю.

Найбільший імпортер іранської нафти - Китай - купить в цьому році менше сировини, європейські клієнти також вже скорочують закупівлі в Ірані, готуючись до ембарго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!