"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія продовжує заманювати до Митного союзу дешевим газом

Понеділок, 20 лютого 2012, 19:30

У разі вступу України до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану, ціна на газ для неї буде такою ж, як і для російських споживачів.

Про це заявив глава Держдуми Росії Сергій Наришкін, відповідаючи на запитання студентів дипломатичної академії в Києві в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити про ціни на газ, усередині Митного союзу ліквідуються експортні мита на енергоносії, тому ціна для всіх країн (що входять до митного союзу) така ж, як для споживачів всередині РФ", - сказав він.

Водночас, підкреслив спікер, питання приєднання будь-якої країни - "четвертої, п'ятої, шостої до Митного союзу - це виключно суверенна справа".

Реклама:

За твердженням глави Держдуми, ні Росія, ні Казахстан, ні Білорусь не здійснюють тиску на інші держави з метою примусити їх вступити до митного союзу.

Хоча, зауважив Наришкін, розрахунки, яким може бути "інтеграційний ефект" для країн, що входять до Митного союзу, вироблялися інститутами економічного профілю.

За його словами, ці розрахунки показали, що за 20 років такий "інтеграційний ефект" для трьох держав, які входять до Митного союзу, може скласти 900 млрд доларів.

"А якщо Україна приєднається до цього союзу, то ефект складе 1,1 трлн доларів", - наголосив глава Держдуми РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!