Кабмін виділив мільйони на "зв'язки" із земляками

Понеділок, 20 лютого 2012, 15:55

Кабінет міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки забезпечення позитивного іміджу України та здійснення заходів щодо підтримки зв'язків із українцями, які проживають за межами країни.

Про це ідеться в постанові № 102 від 8 лютого, повідомляє агентство "Українські новини".

Головним розпорядником цих коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є МЗС, розпорядниками нижчого рівня за окремими напрямками є закордонні дипломатичні установи України.

Згідно з порядком, 2,4 млн гривень спрямовуються МЗС на проектні, підготовчі та ремонтно-реставраційні роботи павільйону "Землеробство" (будівля № 58), розташоване на території Всеросійського виставкового центру в Москві, 1,13 млн гривень - на заходи зі створення пам'ятного знака (пам'ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років) у Вашингтоні (США), 852 тис. гривень - на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення ремонту приміщень, виділених для потреб Українського народного дому в Перемишлі (Польща).

Реклама:

120 тис. гривень виділяються на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення ремонту Центру української культури в Пряшеві (Словаччина), 332 тис. гривень - на забезпечення громадами за кордоном випуску періодичних видань, підготовки та випуску теле- і радіопрограм, публікацій з української тематики у ЗМІ за кордоном, підтримка інтернет-ресурсів таких громад.

По 50 тис. гривень виділені на організацію і проведення за кордоном науково-освітніх заходів, на видання за кордоном наукових, публіцистичних, художніх творів та збірок, творів зарубіжних українців, здійснення перекладу творів класиків української літератури іноземними мовами, а також на організацію та проведення культурних заходів.

Крім того, 15 тис. гривень спрямовуються на підтримку українських шкіл за кордоном, 60 тис. гривень - на виготовлення бланків посвідчень закордонного українця, 100 тис. гривень на забезпечення функціонування веб-сайтів МЗС і дипустанов України із розміщенням інформації іноземними мовами для популяризації України на міжнародному рівні.

2,8 тис. гривень виділені на оплату витрат, пов'язаних із закупівлею іноземної валюти для такого забезпечення і оплату банківських послуг.

Як повідомлялося, у грудні 2011 року Кабмін перерозподілив 2 млн гривень для забезпечення головування України в комітеті міністрів Ради Європи на заходи щодо підтримки зв'язків з українцями, які проживають за межами України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!