Країни БРІК більше не захищені від глобальних ризиків

Понеділок, 20 лютого 2012, 14:11

Країни БРІК не стали менш вразливими до світових потрясінь, незважаючи на їх сильне економічне зростання в останні чотири роки.

Такі висновки показали результати дослідження, опубліковані в понеділок, передає Reuters.

Компанія Maplecroft проводить консультації з питань ризиків.

В Атласі глобальних ризиків, де підкреслюються потенційно дестабілізуючі фактори ключових світових економік, Maplecroft повідомила, що Бразилія, Росія, Індія і Китай тепер більш чутливі до можливих шоків для безпеки та економіки, ніж у минулі роки.

Реклама:

"При тому, що надії на світове економічне відновлення не покинули країни БРІК, інвестори і компанії, що чекають нового економічного зростання, повинні побоюватися своєї обмеженої опірності глобальним ризикам", - йдеться в доповіді глави Maplecroft Елісон Вархерст.

Абревіатура БРІК використовується для чотирьох найбільших країн, що розвиваються - Бразилії, Росії, Індії та Китаю.

У деяких з них управління і реформи не встигають за економічним зростанням, роблячи їх вразливими для можливих ризиків, таких, як тероризм або кліматичні зміни, йдеться в дослідженні.

Згідно з доповіддю, Індія і Росія знаходяться в числі 41 країни, які класифікуються як "високоризикові", зокрема, серед ризиків називають погане управління, системну корупцію і тероризм.

Китай, тим часом, також схильний до проблем з безпекою, але він класифікується як "середній ризик", завдяки тому, що соціальні чи політичні перевороти в національному масштабі там малоймовірні.

Бразилія, також потрапила в список країн з "середнім ризиком", вважається найменш схильною до глобальних ризиків з усіх країн БРІК, частково через стабільність її політичної структури і сильного управління.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: