Ще один український завод згорнув виробництво сиру

Понеділок, 20 лютого 2012, 13:18

Підприємство "Менський сир", що входить в "Мілкіленд Україна", реалізацію продукції якого Росспоживнагляд заборонив в Росії, швидко переорієнтує виробництво.

Завод зосередиться на виробництві сухого молока і масла, пише "Дело".

Зараз роботу підприємства "Менський сир" частково призупинено через заборону Росії на ввезення українських сирів.

Як повідомили в прес-службі Групи компаній "Мілкіленд", зараз здійснюються екстрені заходи з переорієнтації виробництва, зокрема, перехід на виробництво масла і сухого молока.

Реклама:

У прес-службі запевнили, що група компаній "Мілкіленд" в принципі не використовує у виробництві своєї продукції таку сировину як рослинні жири.

На всіх підприємствах компанії впроваджено систему управління якістю - ISO 9001 - і система управління безпекою харчових продуктів - НАССР, які гарантують виробництво сирів високої якості і виключають використання рослинних жирів.

Більше того, зазначає прес-служба, на всіх молокозаводах групи відсутнє обладнання, яке дозволяло б додавати рослинні жири в молочних продуктах, і це легко перевірити.

"Мілкіленд-Україна" від імені всіх підприємств групи вітало рішення головного санітарного лікаря Росії Геннадія Онищенка про проведення перевірок українських підприємств, які виробляють сир, і заявило про готовність прийняти російських фахівців.

"Ми готові надати всі необхідні документи, а також організувати проведення будь-яких перевірок", - зазначив генеральний директор підприємства Костянтин Лапцов.

Як відомо, через втрату російського ринку збуту призупинив роботу Пирятинський сирзавод, персонал підприємства відправлений у відпустку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: