Клюєв поговорив з Наришкіним про газ і товарообіг з Росією

Понеділок, 20 лютого 2012, 12:28

Україна розраховує на подальше збiльшення товарообiгу з Росією.

Про це заявив секретар Ради нацiональної безпеки та оборони Андрiй Клюєв на зустрiчi з головою Державної думи Федеральних зборiв РФ Сергiєм Наришкiним, передає "Інтерфакс-Україна".

Учасники зустрiчi зазначили, що у 2011 роцi зовнiшньоторговельний оборот мiж двома країнами перевищив докризовий рiвень i сягнув рекордних показникiв за останнi 20 рокiв.

"У контекстi обговорення перспектив поглиблення регiональної економiчної взаємодiї секретар РНБО та голова Держдуми РФ висловили сподiвання, що поточного року буде завершено всi процедури, i запрацює зона вiльної торгiвлi в рамках країн СНД. Клюєв наголосив, що успiшна реалiзацiя цього завдання має сприяти iстотному зростанню товарообiгу мiж учасниками цiєї угоди", - наголошується в повiдомленнi РНБО.

Реклама:

Крiм того, на думку Клюєва, вступ РФ до СОТ дасть змогу ефективнiше вирiшувати питання торговельно-економiчної спiвпрацi i на двосторонньому рiвнi, i в багатостороннiх форматах.

У повiдомленнi наголошується, "темою предметного розгляду були питання взаємодiї в газовiй сферi".

Клюєв висловив сподiвання, що переговори щодо перегляду умов газових контрактiв завершаться найближчим часом.

При цьому секретар РНБО зазначив: "Розраховую, що обидвi сторони зможуть подолати всi наявнi розбiжностi та виробити оптимальну, економiчно обгрунтовану та справедливу формулу цiни на газ для України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: