Телефонний зв'язок може подорожчати

Понеділок, 20 лютого 2012, 11:41

У 2012 році тарифи на місцевий телефонний зв'язок знову виростуть, якщо Національна комісія з регулювання в сфері зв'язку піде назустріч операторам.

Зараз питання про підвищення тарифів перебуває на стадії обговорення, пише "Лігабізнесінформ".

Для цього НКРС збирає додаткові дані, зокрема, звіти операторів про показники діяльності у сфері фіксованого телефонного зв'язку за 2011 рік, які ще не надійшли в повному обсязі.

Фактично монополістом на вітчизняному ринку фіксованого зв'язку в Україні є компанія "Укртелеком", 92,79% акцій якої австрійський фонд Epic викупив у держави у 2011 році за 10,6 мільярда гривень.

Реклама:

Також, послуги фіксованої телефонії надає група Vega, що входить до складу СКМ бізнесмена Ріната Ахметова.

За інформацією неофіційних джерел, ініціатором звернення до комісії виступила компанія "Укртелеком".

На думку експертів ринку, підвищення тарифів на місцевий зв'язок може вплинути на споживання мобільного зв'язку, який вже кілька років поспіль залишається основним джерелом доходу української телеком-галузі - близько 66% від загального доходу у 2010 році.

Ефект на споживачів від можливого підвищення тарифів буде залежати від "чутливості" окремих груп, наприклад, у сільській місцевості, де може мати значення навіть подорожчання на 10 гривень на місяць.

У той же час, корпоративні користувачі навряд чи відмовляться від фіксованого зв'язку в недалекому майбутньому, навіть враховуючи можливе підвищення цін, відзначає видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!